Free cookie consent management tool by TermsFeed Lisbon Energy Summit & Exhibition 2024 – Moravskoslezské energetické centrum, p. o.

Lisbon Energy Summit & Exhibition 2024

11. 6. 2024 / Novinky

Ve dnech 27. až 29. května 2024 se zástupce naší příspěvkové organizace zúčastnil mezinárodní výstavy v Lisabonu se zaměřením na nejnovější technologie a řešení v oblasti energetiky.

Výstava byla rozdělena na tři tematické zóny, které reflektovaly aktuální trendy a inovace v energetickém sektoru. První zóna se zaměřila na vodík a dekarbonizaci. Přední vystavovatelé zde prezentovali své projekty na výrobu vodíku za použití kombinace solární, větrné a vodní energie. Nejvýznamnější z těchto projektů zahrnoval výstavbu fotovoltaických polí a větrných elektráren na ploše 2 000 hektarů s předpokládanou roční výrobou 10 000 tun vodíku.

Druhá zóna byla věnována zařízením pro výrobu energie z obnovitelných zdrojů. V této sekci byly prezentovány především fotovoltaické panely s vysokou účinností, tepelná čerpadla vzduch-voda pro vnitřní instalaci a nabíjecí stanice pro elektromobily.

Poslední část výstavy se zaměřila na inovativní a experimentální technologie. Mezi nejzajímavější exponáty patřilo zařízení na transformaci energie z mořských vln, které dokáže konzistentně produkovat elektrickou energii, a projekt na výrobu ledu z obnovitelných zdrojů s následným skladováním a využitím pro účely chlazení.

Účast na této prestižní výstavě nám poskytla cenné příležitosti k rozšíření našich odborných znalostí.

Potřebujete se na něco zeptat? Jsme tady pro vás.

info@mskec.cz
Úvod